Ljungbydagarna 2011

Hela veckan har det varit ståhej på stadens gator. Ungdomar springer runt i cirklar och dricker öl. Medelåldersmänniskor sitter i öltälten och gissar vad det är för låtar som spelas. Pensionärerna spelar på lyckohjulet i Svenska Kyrkans tält.

Nää, asså jag har ingen koll på vad som händer på stan denna veckan. För jag har inte varit där nere. Ljungbydagarna lockar inte mig som hårt arbetande 19åring förens helgens festligheter drar igång. Imon klockan fem börjar det! Då smäller det i Annas pants! Då springer jag hem och hämtar kameran och fotar karnevalen som ska tåga genom Ljungbys gator. Syrran ska vara med och lite kompisar så då tar jag med mig mina låtsasbarn Pie, Nina och Becka och kollar. Efter karnevalen är det fest hela natten lång som gäller och den som yttrar orden "all day, all night, WTF, la genta esta muy loca" stryper jag hårt och långsamt. Om det inte är en utav mina egna kompisar för då är det ok!

OKEY! GUESS I'LL SEE YA TOMORROW!

Det är då vi vägrar ge upp



Sveriges radio, P3, släppte denna låten igår som ska få folk att tänka om och se hur folket på Afrikas horn har det. Pengarna som denna låten drar in går oavkortat till Radio Hjälpen som har folk nere i Somalia och andra drabbade länder.

En sak jag inte förstår är varför man säger att detta har blivit en katastrof nu. Har det inte varit det ett tag nu?! Att svält, misshandel, våldtäkter och dödsfall uppmärksammas nu som en av 2011 största katastrofer fattar jag bara inte...

Detta inlägg tänker jag avsluta lite klyschigt med att säga att vi alla kan göra någonting för befolkningen i Afrika som har det dåligt. Det finns alltid hjälporganisationer som man kan skänka pengar till. Jag skänkte lite pengar igår, så mycket som en fattig arbetslös har råd med :) Men jag känner att jag iaf är delaktig och att jag har gjort något, även om det är ytterst lite.

Heyheyhey

Sista jobbveckan, två dagar kvar nu. Ljungbydagarna är i full gång. Ljungbyfolket är pinsamt sociala. Min hals harklar. Vännerna samlas på Max. Nu är det fest!

Om du tyckte att denna texten var helt osammanhängande kan jag nog hålla med dig. Det är för att mitt liv är tråkigt just nu och för att jag inte orkar skriva mer.

a

Sjuksöndag

Jag har sjukstuga här hemma. Mina lungor vill inte alls sammanbeta idag. Jag hade gått in på detaljer men undviker det i detta socialt öppna sammanhang. Vaknade massa gånger i natt av hostattacker. Detta måste sluta, jag kämpar med hostmedicin, varmt vatten och massa kläder när jag går ut men min kropp vill väl helt enkelt inte bli frisk.

Nu sitter jag och ska få ihop ett CV, detta kommer bli intressant. Brukade alltid ta hjälp av min systers CV som en slags mall, men det sket sig för ett tag sen när hennes dator dog. Så nu sitter jag här framför TVn och kollar på Clueless. Sakta men säkert ska det gå!

Kräftor och räkor

Lina bjöd hem mig, mamma och pappa hem till sig ikväll. Självklart var hennes föräldrar med på det, konstigt hade det ju varit annars. När vi kom dit satt vi och pratade med Anette eftersom Dan, Lina och Ida fortfarande var i Tingsryd. Där satt vi och pimplade vin och åt ostbricka. Väl hemma åt vi världens middag! Tre olika pajer, massa kräftor, massa räkor, kyckling, bröd och sallad. Behöver jag säga att all denna mat gjorde mig trött ?

a

Sämst bild men det var den enda jag tog ikväll, var lite pinsamt att stå och ta kort på maten när alla sitter runt.

Helg ljuva helg

Tävlingen gick åt skogen. Vägrade ut mig i båda klasserna. Fy fan vad arg och besviken jag var på mig själv. Men nu är det väl bara att ta nya tag och se till att saker funkar fram till träningarna börjar. En sak är säker och det är att den hästen kommer få sig ett uppvaknande i höst så att det smäller om att. För övrigt var dagen bra, solen sken och jag träffade en del roliga människor :)

a

a

a

a

 

Tävling

Det vankas tävling imon och jag vet någon som är nervös och det är inte hästen. Magen vrider sig och jag vill bara få hela dagen överstökad. Självklart är det kul när man väl är på plats men att gå upp klockan fem lockar ju inte precis. Dessutom börjar jag bli rejält förkyld, hostar som en 50 år gammal kedjerökare.

Nu ska jag gå och lägga mig :) Har laddat ner en film som tjejerna på jobbet sa var skitbra, men sorglig. Får se hur långt in jag kommer innan jag somnar ;)


a

HM

Igår fick jag ett paket på posten! Alltid lika roligt ;) även om jag vet vad som är i. Beställde ett par svarta byxor, två linnen och ett par skor. Ska nog skicka tillbaka skorna för dem var inte alls som jag tänkt mig och har nu insett att jag behöver vända på varenda öre om jag ska klara hösten.

a

Another day in paradise

Vakna jobba äta hästen duscha äta massage köra bil köpa mat köra bil ligga säng

a

Livet e en fest!

 

Nu massa chat(ing?) med Manny

In all their glory its gonna shape them

Min tisdag

Idag har varit värsta mysiga dagen, både på jobbet och hemma. Visserligen har jag inte varit hemma så mycket. Efter jobbet som bestod sista halvan av att jag, Linn, Evelina och Hanna lyssnade på musik medan vi arbetade (och då ska det understrykas att musik är väldigt ovanligt på vårt arbete, man kan kalla det bannlyst satansrytmer!). Med tjejerna har jag alltid kul på jobbet, och då går tiden mycket fortare.

Efter jobbet skyndade jag mig hem så att jag kunde komma till Cas fortare än fortast :) Väl där kom Laura ut och hälsade på. Vi snackade lite medan jag tränade, känns som en väldigt social dag då jag träffade tjejgänget senare på dagen för att dricka te och kolla på allsång. Vi kröp upp i Beckas soffa och pillade lite på varandra.

Nu ligger jag i min säng och som vanligt oroar jag mig för framtiden och dess följeslagare. Det faktum att man snart kan titulera sig som arbetslös är inte avkopplande. Mina nerver inför detta dilemma hoppar likt kineser som ätit för mycket wasabi. För att undvika folkhets ska det även nämnas att undvika detta problem kallat "wasabi-problemo" är omöjligt för vilken människa som helst. Inte bara kineser. Wasabi is and will always be wasabi.

a

a

Godmorgon!

Godmorgon allihopa! Hur mår ni idag? Jag mår helt ok, hade lite svårt att somna inatt. Låg och vred på mig. Men nu är jag pigg och vaken och har precis ätit frukost och betalat alla mina obetalda räkningar med blandade känslor.

Ligger nu i min säng och lyssnar på gammal Jessica Simpson musik. Det är så himla mysigt att höra regnet och spela lite lugn musik en sån här söndagmorgon. Funderar på att ut och springa idag och hoppa hästen lite senare. Eller tvärtom.

a

Jag är coolish!

Kvällens outfit

Jag vet att rubriken är typisk för en fjortonårig flicka eller en skitseriös modebloggare men jag har aldrig riktigt lagt upp "outfitbilder". Men jag tyckte att denna klänningen förtjänar en plats på bloggen då den är så himla söt. Hade det nya halsbandet från Vero Moda, det är superfint och passar nästan till allt.

a

a

Idag var jag och Pie och spelade golf och jag vann!

a

Presenter från syrran

I går kom jag med ett jobberbjudande till min kära syster! Hon skulle städa mitt rum i utbyte mot alla mynt som låg på matbordet (det vill säga runt trettiosex svenska kronor), hon nappade direkt och när jag kom hem igår efter jobbet var mitt rum städat upp till tänderna. Sängen var bäddad, inga kläder på min fåtölj så man kundese att det faktiskt var en fåtölj, inget skit på varken mitt bord eller min byrå och man kunde se golvet! Superfint var det :)

Det ska även nämnas att min syster lagade mat till mig igår, jag kom hem på lunchen med tom mage och åkte tillbaka till jobbet med magen full av pannkakor. Även där glänste hon med sin hemmafruförmåga! Pannkakor med nutella, bananer, socker, sylt och jordgubbatr. Självklart inte allt detta i en och samma pannkaka! Men tänk er, kommer hem från jobbet trött och sliten och se detta matbord. Välkommen till himmelen!

Idag hade min syster varit i Växjö och köpt present till sin pojkvän. När hon kommer hem har hon köpt present till mig med! :D Motivering: för att göra mig glad. Glad tänkte jag, är jag inte glad? Det slog mig nu att jag faktiskt kröp ner och grät i hennes säng när Manny hade lämnat mig. Underbara syster!

a

aa

Skön lördag

Jag har haft en väldigt skön lördag! Vaknade tolv, halv ett. Jag vet att det är supersent men allt är Viktors fel för att han inte väcker mig. Var hos hästen och red, det gick bajs och det var bara hans fel. Senare på dagen var jag och Pia ute i Lagan och spelade golf. Vädret har varit på vår sida hela dagen och bättre kommer det bli när man äntligen kan gå ut och festa till det lite utan att det regnar :)

a

Ett blött avsked

Så nu har kvällen kommit, den kvällen då jag ser Martina "Manny" för sista gången innan hon åker till Barcelona. Direkt efter jobbet åkte jag till hennes släktkalas där det bjöds på god mat och mycket skratt. Efter att alla gästerna åkt satt jag i Mannys säng och kollade bilder och spelade musik medan hon packade. Det gick fort att packa må jag säga!

Att säga hejdå var nog det jobbigaste med hela grejen att hon flyttar. Imon och alla andra dagar efter det början ju längtan efter att ses igen och man börjar planera lite när vi kan flyga ner till Barca och hälsa på. Sen får man intala sig själv att det är bara två månader, kanske mer....

För lite mindre än en timme sen stod vi och kramades och grät. Ärligt talat tog hon en liten bit av mig med sig till Barcelona för att alltid vara med henne. Hör du det Martina, gör inget som inte jag skulle göra! Som jag skrev innan, det är som att jag går på autopilot nu. Jag orkar liksom inte bry mig längre om småsaker. Jag blev till exempel flyttad till en ny avdelning där jag inte känner någon. Fikarasterna är ett ständigt panikfyllt trauma där jag inte vet vart jag ska sätta mig. Jag klänger mig fast vid den stackars sommarjobbaren som även han blev flyttad från vår trygga vrå bland tanterna. Jag saknar tanterna!

Men mamma sa en bra sak till mig idag när jag var hemma över lunch. "Tänk så här Anna; Jag tjänar pengar! Jag tjänar pengar!" Och det är ju så jävla sant! Jag tjänar pengar och jag har det inte så dåligt som barnen i Afrika. Jag ska jobba i två veckor till och det kan jag banne mig stå ut! En erfarenhet rikare med andra ord.

Skit, jag börjar sju imon! Jag är så jävla rädd att jag inte kommer komma upp. Så jävla pinsamt skulle det vara att springa in där bland alla killar och ha värsta paniken. För det har jag väl sagt? Jag jobbar bara med killar nu. Och dem spelar bara hårdrock och dem pratar konstigt och dem är starka (dem jobbar därmed typ dubbelt så fort som jag, kan ju säga att vi lyfter ganska tungt och står på benen hela tiden). Vart är alla Y-kromosomer?!

a

Martina Tosig och Anna Nilssovic

Bilder från förr

aaa

Martinas data

a

Sitter på Martinas säng och chillar. Jobbdagen har varit åt helvete och veckan kommer suga hamsterballe tills helgen kommer. Jag kopplar nu in autopilot-Anna och mitt vanliga jag gömmer mig i mig själv tills det blir helg. Det här är jobbigt!

Bilden är random men fin <3

Avskedsmiddag

Efter jobbet skyndade jag ut till hästen och gav alla pållarna mat. Skyndade hem och nu sitter jag här för att skriva dagens andra och troligen sista inlägg. Jag har bytt om till lite finare kläder för nu är det dags för lite middag hos Manny. Hon bjuder förhoppningsvis på något smarrigt till kaffet och jag planerar att mingla runt bland alla eleganta gäster (Pia, Nina, Louise, Bex, Johanna, Laura).

a

a

a

På jobbet

Nu sitter jag på jobbet och har lunch. Solen skiner och magen är full. Samtalsämnena går heta i fikarummet och ikväll är det tjejmiddag hos Martina :)