Solsken och påskledig

Vilken jävvvllllar bra dag! Den kunde inte varit bättre, ledig från jobbet, sov ut, städat, ätit lunch med familjen, PW med Amanda och nu snart gymmet med syrran. Hann klämma in Cas också.
Vilken energi jag har idag, helt underbart. Måste vara vitamintabletterna som kickar in, och solen såklart!
 

Stad

 
Jag och min syster Elin i Halmstad. Halmstad, en sommarstad dit alla bad och solsugna Ljungbybor vallfärdar när solen tittar fram. Har kollat på högskolor och universitet enda sedan jag tog studenten. Jag har varit inne på att plugga både det ena och det andra. Jag har funderat och funderat och jag tror inte att jag vet ännu vad jag vill bli. Men jag ska iaf plugga till hösten, oavsett om det blir en kurs eller flera eller om det till min stora lycka blir ett program. Det vill jag verkligen, plugga, flytta och kanske starta ett "nytt" liv. Men ändå inte.
 
Halmstad ligger inte så långt ifrån Ljungby, det är en lagom stor stad, det är en stad med klubbar, caféer, restauranger, affärer och andra roliga aktiviteter. Det är ett plus att det ligger vid havet med. Det gillar jag. Man ska absolut inte välja skola och program efter vilken stad man vill bo i eller hur utelivet är. Man ska läsa något man tycker är kul och något man verkligen vill, sen får man helt enkelt infinna sig vilken stad det nu än må vara.
 
Det är så spännande! Undrar vilken stad jag hamnar i, och hur min lägenhet kommer se ut, vart den kommer ligga. Undrar hur mina nya klasskompisar kommer vara, hur skolan ser ut, om jag kommer träna. Det finns så mycket nytt med att flytta och plugga. Undrar om Nils kanske flyttar med. Jag hoppas det!

Ni vet hur det kan va

Ni vet hur det kan vara när man känner sig nere. Ni vet hur det kan vara när man känner sig bortglömd och tappat bakom en vagn. Ni vet hur det kan vara när man känner man sig värdelös, utan förhoppning att någon ska förstå.
 
Om ni inte vet, läs min beskrivning.
 
Ibland hamnar jag i grå zoner som jag så fint kallar det. Det spelar ingen roll vilken tid på månaden det är (mens) eller hur vädret är (för det mesta). Det handlar om handlingar och saker som jag och folk omkring mig säger och gör. Att få en komplimang tidigt på morgonen eller ett stort, äkta leende gör vem som helst glad, och den energin kan man oftast leva på resten av dagen.
 
Men om man som mig har lätt för att falla in i dem gråa zonerna, tro mig rätt nu, jag är inte en deprimerad jävel. Jag har lätt för att falla in i rosa zoner med ;). Men om man iaf hamnar i fel zon (grå) då är det inte lätt att ta sig ur.
Du känner dig nere, kanske inte har en förklaring, du kanske har hakat upp dig på en bagatell och blåst upp den likt en ballong. Du kanske har en rent av pissig dag i skolan, eller på jobbet. Folk kanske är otrevliga och säger helt fel saker just till dig, just på den dagen.
Du börjar klanka ner på dig själv, ser brister du normalt inte ser. Du börjar tänka negativt, det blir en rullande karusell av allt. En ond spiral och till slut så ligger du på botten, helt utmattad av allt negativt. Man har svårt att få ihop en meningsfull vardag om saker och ting inte går som planerat ibland. Då blir jag deppig. Planering är a och o för mig, jag är inte lika principfast som jag brukade vara. Jag kan rucka på ett planerat träningspass för att istället träffa mina vänner. MEN jag har också blivit bättre på att säga nej. Det är viktigt.
 
Hur kommer man då ur en grå zon?
 
Det finns faktiskt en sjukdom som kallas HSP, highly sensitive person. Det beskriver jättebra hur humöret går upp och ner, och oftast utan förklaring. Det finns även många böcker i ämnet, och alla verkar tycka om att beskriva "sjukdomen" som att man är känslomässigt begåvad.
 
Ungefär så här; Jag mår piss, allt är dåligt, jag har ingen kondis, min mage är sladdrig och pluggandet går bajs. Nästa dag är jag hur positiv som helst till ALLT! TJOOHOOO. Dagen efter är allt skit igen...
 
Näää men då är jag begåvad med känslor. Tack, men det hade varit fullt tillräckligt med hälften.

Sunnerbo shake

 
Innan jag sätter mig ner och skriver ännu ett djupt, meningsfullt inlägg på bloggen med en läsare (Becka) så tänkte jag lägga upp denna video! Lärarna på min gamla gymnasieskola har spelat in en alldeles egen harlem shake, Sunnerbo shake. Hur kul är inte det?