Dumledore vs Gandalf


"Dumbeldore vinner för att magin i Harry Potter är mer lättanvänd. Det är bara att vifta med med staven och säga lite konstig ord så har man förvandlat motståndaren till en gris.

Magin i sagan om ringen tar mycket längre tid att utöva. Jag vill minnas mig att Gandalf säger något i stil med " jag skulle kunna lägga en låsförtollning över dörren men det fodrar tid och den skulle fortfarande kunna brytas upp med våld".
Detta säger han när brödraskapet är under attack av orcher i moria.


Gandalf är f ö en halvgud och odödlig och runt 3000 år gammal. Dumbledore är ingen halvgud, är definitivt inte odödlig och är kanske 150 år gammal.


Dumbledore har besegrat sin bögpolare i en duell där han själv råkade ha ihjäl sin egen syster ... Gandalf har besegrat diverse monster m m, t ex Balrogen som är ett av de starkaste onda väsen i hela LotR.

Dumbledore blev avväpnad av en sextonåring (Malfoy) och sen dödad av någon avdankad WT-nazist som lärde ut hur man förgiftade folk (Snape).

Gandalf blev varken avväpnad eller dödad. Inte ens av häxmästaren, dock så blev han ju det i filmen. Avväpnad d v s.

"Men på riktigt, get your story straight. När Dumbledore och Grindelwald duellerade (där Dumbledore vann) så var hans syster död sedan typ 20 år. Och systern vet vi inte om Dumbledore eller Grindelwald dödade, det kan tillochmed ha varit hon själv. Dumbledore lät sig bli avväpnad av malfoy, han hade redan tänkt ut att han inte skulle överleva den kvällen. Och jag anser nog att inte förlora en duell mot Voldemort är en fetare merit än att tabba sig ner i ett stup efter en balrog.

EDIT: WTF, Snape höll Dumbledore vid liv tills kvällen han dog, och då för att Dumbledore TVINGADE honom att döda honom. ASSFACE VAD DU ÄR DÅLIG"

Allt taget från Flashback. Och det ingen tvekan om att Gandalfpeople inte har något att komma med. Ni får helt enkelt läsa Harry Potter böckerna och inse vilken kraft Dumbledore besitter. Jag tkr om Sagan om ringen men böckerna är ingen höjdare (lästa halva ettan, tog livet av mig efter alla dumma sånger). Harry Potter däremot, det är riktigt bra. Inga dumma orcher och konstiga ord som ingen kan uttala.

Till Viktor

a


Kommentera inlägget här: